KÖVESSEN MINKET!
Cím: 1068 Budapest, Király u. 100. Tel.:06-1-351-6793 E-mail: info@kiraly100.hu
  • Magyar
  • English
  • Kovács Nimród borvacsora – Április 27.

    Különleges ételek és borok gasztronómiai találkozása! Kovács Nimród borász angolul is ismerteti a borokat!

    A borvacsora borai és a menü:

    Kecskesajt terrine, rózsaborsos eperrel

    Egri Rosé 2016

    Füstölt pisztrángsaláta körtével, házi joghurttal

    Monopole Battonage Chardonnay 2013

    Aszaltmeggyes céklaleves, borjúnyelvvel

    Monopole Blues Kékfrankos 2013

    Vaddohányban sült kacsamell, kakukkfüves supplival, cumberland mártással

    Monopole 777 Pinot Noir 2013

    Rostonsült mangalicatarja francia rakottburgonyával, marcipános meggyel

    Monopole Soul Syrah 2013

    Szarvasbélszín szilvaglase-val, grillezett zöldségekkel

    NJK 2007

    Mokka sóskaramellel

    További részletek Facebook oldalunkon!

    A borvacsorához ASZTALFOGLALÁS szükséges!

    Jó étvágyat!

    kiraly100_aktualis_aloldal_nimrod_borvacsora_kiskep_01
    kiraly100_aktualis_aloldal_nimrod_borvacsora_kiskep_02
    kiraly100_aktualis_aloldal_nimrod_borvacsora_kiskep_03
    kiraly100_aktualis_aloldal_nimrod_borvacsora_kiskep_04

     

    KOBE a Wagyuk királya!

    Kobe vacsora a Király100-ban 2017. április 21-én!

    Igazi gasztro különlegességel várjuk Vendégeinket áprilisban! Kobe marhahúsból fog séfünk különleges ételeket készíteni!

    Hogy miért is különleges a Kobe marhahúsa, itt egy kis betekintés róla!

    Az igazi Kobe marhákat 3 éven keresztül folyamatosan speciális tenyésztési körülmények között gondozzák! A takarmány gabonából, répából, burgonyából és csírából áll, mely mellé egy-két korsó sört is kapnak, továbbá naponta 2-3 órára masszírozást is egy különleges kesztyűvel kapnak az állatok! Ennek a különleges marhának a húsát az jellemzi, hogy lágy és márványos az iromrostok közötti zsírrétegektől!

    Forrás: https://www.marhalevel.hu/wagyu-vagy-kobei/

    Kobe vacsora menü:

    Wagyu sashimi daikon retekkel, gombákkal, yuzuval

    Rahmen leves, kagylóval, rákkal

    Wagyu miniburger

    Wagyu steak, pak-choi, shiitake gomba, dashi, szója, shiso

    Jó étvágyat!

    kiraly100_aktualis_aloldal_kobei_bejegyzes_kiskep_01
    kiraly100_aktualis_aloldal_kobei_bejegyzes_kiskep_02
    kiraly100_aktualis_aloldal_kobei_bejegyzes_kiskep_03
    kiraly100_aktualis_aloldal_kobei_bejegyzes_kiskep_04

    SPÁRGA SZEZON!

    Kóstolja meg éttermünkben,  spárgából készült specialitásainkat. Mind a zöld, mind a fehér spárga rendkívül jellegzetes ízű különlegesség, zsenge,

    de karakteres ízű, nem lehet nem szeretni.

     

    Spárgás ételeink:

    -Zöld spárga krémleves medvehagymás kecskesajt gombóccal

    -Zöldspárga saláta házilag füstölt pisztránggal paprika olajjal, tokaji alma balzsamecettel

    -Fűszeres panko morzsában sült spárga medvehagymás kéksajt mártással

    -Roston sült tanyasi csirkemell dió olajos, epres spárga salátával

    -Vaslapon sült fogas fehérboros, citromos spárga rizottóval

    -Rosé kacsamell zöldalmás, spárgás papardellével

    -Borjú bélszín aszaltparadicsomos, mascarponés parázs burgonyával, kovászolt spárgával

    -VARLHONA csokoládé suffle mentás eper szósszal 

    További részletek [Facebook] oldalunkon!

     

    Jó étvágyat!

    kiraly100_aktualis_aloldal_sparga_szezon_kiskep_01
    kiraly100_aktualis_aloldal_sparga_szezon_kiskep_02
    kiraly100_aktualis_aloldal_sparga_szezon_kiskep_03
    kiraly100_aktualis_aloldal_sparga_szezon_kiskep_04

     

    Megnyílt a Haxen piac

    2017 Február 24-én Belvárosi Piacon a Hold utcában megnyitott a Haxen!
    Igazi gourmet környezetben, a hamisítatlan Haxen ízekkel, és néhány hozzánk illő ÚJ étellel és persze a remek csapolt sörökkel a piac új gyöngyszeme lettünk!

    Ízelítő ételeinkből:

    Torma krémleves 1200 HUF,-
    Bableves csülökkel 1200 HUF,-
    Sétáló csülök 1300 HUF,-
    Grill csülök (30 dkg) bajor káposztával, füszeres burgonyával 2100 HUF,-
    Bárány csülök kéksajt mártással, sült burgonyával 2600 HUF,-
    Aranygaluska vanília öntettel 800
    Kaisersmarni házi barack lekvárral 800

    Jó étvágyat!

    További részletek Facebook oldalunkon!

    Jó étvágyat!

    1
    2
    Névtelen-3
    Névtelen-4

    Borjú napok – Márciusban

     

    Márciusban Borjú húsból készített ételekkel várjuk azokat, akik különleges ízekre vágynak ebben a kora tavaszi időben!
    Gastronomiai íz kavalkád Király100 módra!

    Ízelítő Borjú húsos ételeinkből:
     

    LEVES:

    Friss medvehagymás borjú ragu leves 1 200 HUF,-

    VÁLASZTHATÓ FŐÉTELEK:

    Roston sült borjú máj balzsamecetes grill zöldségekkel 3 200 HUF,-
    Borjú bécsi bajor burgonyasalátával 3 600 HUF,-
    Osso bucco zöldséges-paradicsomos papardelle-vel 3 800 HUF,-
    Borjú paprikás galuskával 2 900 HUF,-
    Borjú bélszín rózsabors kéregben mascarpone-s aszalt paradicsomos rizottóval 4 800 HUF,-

    További részletek [Facebook] oldalunkon!

     

    Jó étvágyat!

    1
    2
    3
    4

     

    Bárány napok – Márciusban

    Bárány napok 2017. március 1-től éttermünkben.

    Tavaszváró bárányos ételek!
    Jöjjön el és kóstolja meg bárányhúsból készült étel különlegességeinket!

    Ízelítő bárány ételeinkből:

    LEVES:
    Cirtomos bárány ragu leves friss mentával

    FŐÉTELEK:
    Bárány csülök curry szósszal, grill zöldséggel
    Báránybordák parmezános bundában, tokaji alma balzsamecetes kevert salátával
    Göngyölt bárány lapocka zöldbabos-barackos papardelle-vel

    DESSZERT:
    Málnás “túrórudi”

    További részletek Facebook oldalunkon!

    Jó étvágyat!

    kiraly100_aktualis_aloldal_baranynapok_kiskep_01
    kiraly100_aktualis_aloldal_baranynapok_kiskep_02
    kiraly100_aktualis_aloldal_baranynapok_kiskep_03
    kiraly100_aktualis_aloldal_baranynapok_kiskep_04

    VADNAPOK 2017. FEBRUÁR 6-TÓL ÉTTERMÜNKBEN.

     

    Vadnapok a király100-ban!

    Februárban megindul nálunk a vadász idény!

    Jöjjön el és kóstolja meg a több fajta vadhúsból készült étel különlegességünket!

     

    Ízelítő Vad ételeinkből:

     

    FORRÓ LEVESEK ÉS ELŐÉTEL:

    Konyakos fácán erőleves fás galuskával

    Tárkonyos őz raguleves

    Vadkacsa rilette marinált zöldségekkel

     

    FŐÉTELEK:

    Vadnyúl paprikás sós vargabélessel

    Vaddisznópörkölt gyöngyhagymával, diós házi nudlival

    Szarvas bélszín Cumberland mártással, mandulás krokettel

     

    DESSZERT:

    Erdei gyümölcsös tart (pite)

     

    További részletek [Facebook] oldalunkon!

     

    Jó étvágyat!

    kiraly100_aktualis_aloldal_vadnapok_kiskep_01 (4)
    kiraly100_aktualis_aloldal_vadnapok_kiskep_02 (3)
    kiraly100_aktualis_aloldal_vadnapok_kiskep_03 (4)
    kiraly100_aktualis_aloldal_vadnapok_kiskep_04 (3)

     

    ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK

    TARTSA ÉTTERMÜNKBEN ÜNNEPI RENDEZVÉNYEIT,

    mi finomabbnál finomabb ételekkel és gyönyörű dekorációval lepjük meg Önt és Barátait vagy Kollégáit! Legyen szó akár Mikulás buliról vagy Karácsonyi rendezvényről az ünnepi hangulat garantált és most egy ajándék pohár pezsgővel kedveskedünk minden résztvevőnek!

    Kezdje időben szervezni ünnepi rendezvényeit, foglaljon mielőbb asztalt, mert az ünnepi időszakban hamar megtelnek a legjobb időpontok.

     

    Ünnepi menüinket itt tudja megnézni:

     

    Jó szórakozást!

    01
    02
    03
    04

    KEREKES SÁNDOR GASZTRO-MISSZIÓ

     

    Éttermünk séfje Kerekes Sándor a jó magyar (és még véletlenül sem magyaros) gasztronómia híve. Gasztronómiai küldetése, hogy jó magyar, hazai alapanyagokból a hagyományokat tisztelve, de az újításokat is befogadva kreatív módon főzzön.

    “Nekünk, gasztronómiával foglalkozóknak az is a feladatunk, hogy észrevegyük és használjuk a jó minőségű magyar
    alapanyagokat – ilyen a szürkemarhahús, a mangalica vagy a minőségi tanyasi szárnyas.”

    A Király100 Gastro Corner megújult ételei izgalmas, magával ragadó gasztronómiai utazásra invitálnak, jöjjön és kóstolja meg őszi
    ételeinket!

     

    Kerekes Sándor ételeiről bővebben olvashat könyvében:
    A magyar szürkéhez.

     

    Jó étvágyat!

    01
    02
    03
    04

    CSALÁDI HÉTVÉGE!

    Étkezzen nálunk a családjával szombaton vagy vasárnap!

     

    Most hétről hétre igazi “vasárnapi ebéddel” készülünk ami szombat déltől vasárnap estig tart, hogy Önnek otthonra tényleg csak a pihenés jusson. 3 fogás, ajándék pohár bor a felnőtteknek és szörp a gyerekeknek.

    Felnőtt: 4600 Ft/fő Gyerek 12 éves korig: 2300 Ft/fő

     

    Aktuális menünkről tájékozodjon Facebook oldalunkon!

     

    Jó étvágyat!

    1
    csaladi_02
    3
    4

    JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERJ EGY AJÁNDÉK VACSORÁT!

    A szüreti időszak alkalmából Séfünk Kerekes Sándor egy igazi szüreti hangulatú étellel lep meg mindannyiunkat!
    Jöjjön el Éttermünkbe és kóstolja meg szüreti ételspecialitásunkat: Szüreti kacsamell kakukkfüves polentával, tokaji balzsamecetes, gyömbéres bormártással.
    Játssza velünk facebook oldalunkon a szüreti játékot, és nyerjen ajándék vacsorát 20 000 Ft értékben.

    Játék időtartama: 2016. szeptember 9. – 2016. szeptember 21.

    További részletek Facebook oldalunkon!

    01
    02
    03
    04

    ÚJ ÉTLAP – JÚLIUS-TÓL

    Kedves Vendégünk, Séfünk különleges finomságokat alkotott, melyeket most Ön is megkóstolhat. Nézze meg Új Étlapunkat, melyekből ízelítőként felsorolunk néhányat:

     

    Új ételek:

    Amaretto-s eper krémleves bazsalikomos túrógombóccal
    Citrusokkal érlelt lazac
    Apajpsztai szürkemarha rostélyos ropogós hagymával
    Serpenyős kacsaszeletek tejszínes, sajtos burgonyával 

    kiskep02
    kiskep03
    kiskep01
    kiskep04

    Gourmet Fesztivál Napok –  Május 12-15.

    Várjuk szeretettel idén is a Gourmet Fesztiválon. Ezúttal Hal és Vad lesz a terítéken! Nézze meg idei ínyencségeinket és kóstolja meg a legjobban  kedvére valóbbakat vagy akár mind most hétvégén a fesztiválon!

     GOURMET FESZTIVÁL MENÜ:

    • Szürkeharcsa paprikás rétes, haltejjel, ikrával, tejfölhabbal.
    • Vadkacsa curry, zöldspárgával molnárkában.
    • „Király100” túrós smarni, eperhabbal, friss eperrel.
    • Bazsalikomos-epres rosé limonádé.

    Jó étvágyat kívánunk!

    01
    02
    03
    04

    KIRÁLY 100  SPÁRGA ÉS EPER NAPOK – 2016. MÁJUS

    Az egyik legfinomabb és legkülönlegesebb zöldség, mind a zöld mind a fehér spárga rendkívül jellegzetes ízű különlegesség, zsenge, de karakteres, nem lehet nem szeretni. Elkészítésével viszont sokan bajban vannak, ezért inkább bízzák ezt a  profikra. Jöjjön el Ön is és kóstolja meg éttermünkben Spárgás ételeinket.

    A gyümölcsök között május királynője mindenképp az eper! Csodaszép piros színével és aromás harsogó, minden visszafogottságot nélkülöző ízével mindenkit magával ragad. Lepje meg magát éttermünkben aktuális epres desszertjeinkel.

    Spárga menü:

    Spárga krémleves, posírozott tojással, szürkemarha sonkával 
    1150 Ft

    Pecsenye kacsamáj, sültpaprika krémmel, rukkolóval barna kenyéren, kovászolt spárgával
    2200 Ft
    Pancs morzsában sült spárga, snidlinges kéksajt mártással 
    2200 Ft

    Bőrén sült lazac, fehérboros zöldspárga rizottóval
    3400 Ft

    Grillezett csirkemell filé, kecskesajtos zöld spárgás házi tésztával 
    2900 Ft

    Rózsaszínre sült kacsamell, őrségi dióolajos eper-spárga-rebarbara salátával 
    3600 Ft

    Baconnal bordírozott szűzérmék, spárgapürével, aszaltparadicsomos-póréhagymás újburgonyával
    3300 Ft

    Király 100 smarni eperrel
    1100 Ft

     

    Jó étvágyat kívánunk.

    kiralyszaz_sparga_04
    kiralyszaz_sparga_03
    kiralyszaz_sparga_02
    kiralyszaz_sparga_01

    MEDVEHAGYMA NAPOK – 2016 MÁRCIUS 23-TÓL

    Újra itt az ideje hogy ez az izgalmas ízű növény színesítse étlapunk választékát. A medvehagyma ideje tél végén jön el, ő a tavasz egyik első hírnöke. Íze fokhagymára emlékeztet, de egy kis rafinált snidlig árnyalat is van benne, Nagyszerű leves, és sok fajta főétel készülhet belőle, de nagyon finom szószokba, öntetekbe is.
    Próbálja ki Medvehagymás ételeinket amelyek nem csak finomak de gyógyhatásuk révén nagyon egészségesek is.

    Medvehagymás ételeink:
    Medvehagyma krémleves szarvasgombás muffinnal 1100 Ft
    Lazac szelet roston medvehagymás házi raviolival 3700 Ft
    Tanyasi vasalt csirke medvehagymás burgonyapürével 3200 Ft
    Kukoricán nevelt csirke melle sajtos medvehagymával töltve zöldsalátával 2900 Ft
    Mangalica sült medvehagymás sztrapacskával, sülthagymával 3100 Ft

    01
    02
    03
    04

    KIRÁLY 100  BBQ NAPOK – 2016.02.20-TÓL

    A nagy sikerre való tekintettel BBQ ételeink még egy hónapig megkóstolhatóak éttermünkben! Jöjjön el Ön is és kóstolja meg finomságainkat!

    A BBQ nem csak egy grillsütő, hanem annál sokkal több: egy élet-érzés, amelynél a tűz közelsége, melegsége és összetartó ereje adja az igazi erőt és az utánozhatatlan ízeket, amellyel mindenkit szinte egyből rabul ejt. Jöjjön el és legyen részese ön is az igazi kertiparty élménynek!

    Előételek:

    Házi krémek ízelítője tortilla chips-szel 
    1450 Ft

    Fűszeres avocado krém, Fokhagymás padlizsánkrém, Olívás csicseriborsókrém Mézes-chilis csirkeszárnyak burgonyachipssel
    1450 Ft

    Forró leves:

    Kukorica krémleves pattogatott kukoricával és ropogós baconnal
    900 Ft

    Főételek:

    Uruguay marhából készült hamburger sült hagymával, házi ketchuppal és mustárral, Julienne burgonyával
    2600 Ft

    12 órán át grillezett sertés tarja korianderrel, zöld tormával, szójával, édes chili szósszal, édesburgonyával
    2800 Ft

    Sertésoldalas majonézes káposztasalátával és fűszeres steak burgonyával
    2600 Ft

    Desszert:

    Sajttorta áfonyás szederöntettel, vanília fagylalttal
    1100 Ft

    Bővebb információ, asztalfoglalás: +36 1 351 67 93, +36 1 342 8193

    01
    02
    03
    04

    KIRÁLY 100 BBQ EST LÁZÁR CHEF-EL – 2016.02.19.

    Látogasson el Ön is barátaival február 19-én a Király100 BBQ party-jára, melyen Lázár Chef készíti el az alábbi BBQ finomságokat!
    Hideg előétel: Házi krémek ízelítője tortilla chips-szel és grill lepénnyel: Fűszeres avocado krém, Fokhagymás padlizsánkrém, Olívás csicseriborsókrém
    Forró leves: Kukorica krémleves pattogatott kukoricával és ropogós baconnal
    Első főfogás: Óriás sertésoldalas majonézes káposztasalátával és fűszeres steakburgonyával
    Második főétel: Világbajnok mini dupla hamburger sült hagymával, házi ketchuppal és mustárral, Julienne burgonyával
    Harmadik főétel: 12 órán át grillezett sertéstarja korianderrel, zöld tormával, szójával, édes chili szósszal és édesburgonyával
    Desszert: Sajttorta áfonyás szederöntettel, vanília fagylalttal
    Bővebb információ, asztalfoglalás: +36 1 351 67 93

    01
    02
    03
    04

    KIRÁLY 100 DISZNÓTOROS NAPOK – 2016.02.01. – 02.10.

    A vendéglőnk üzletfilozófiája szerint a természetességben és a hagyományőrzésben hiszünk, melyet elsősorban a hungaricumok minél szélesebb felhasználásával kívánunk elérni. Az ételeink elkészítésénél lehetőség szerint a kézműves, hagyományos technológiát helyezzük előtérbe, a mai igények figyelembe vételével.
    Háztáji gazdaságban kukoricán nevelik részünkre a rántani való kapirgálós csirkét.A mangalica és a szürkemarha hús egy Kecskemét melletti tanyáról kerül a konyhába.
    Kisüzemből származik a kacsa, a liba és a tejtermékek is. A magyar alapanyagok túlsúlyát a kiváló Dél-Amerikai és Új-Zélandi steak-ek grillezésével igyekszünk enyhíteni.
    A fentieken kívül büszkék vagyunk a hagyományos, de sajnos mostohán kezelt magyar levesekre és házi tésztáinkra, különösen a helyben húzott rétesre, mely a legmagyarabb hazai desszert.
    Egyedülálló a 150-es tételből álló pálinka készletünk. E mellett büszkék vagyunk a kiváló magyar termelőktől származó borainkra is.
    Bízunk benne, hogy éttermünk elkötelezettségét értékelik a vendégeink atermészetesség, a hagyományok tisztelete és a minőség mellett.

    05
    06
    07
    08