KÖVESSEN MINKET!
Cím: 1068 Budapest, Király u. 100. Tel.:06-1-351-6793 E-mail: info@kiraly100.hu
  • Magyar
  • English
  • SPECIALITÁSAINK

    specialitasok_01

    LIBÁS ÉTELEINK

    Étlapunk egész évben kínál kistermelőktől beszerzett alapanyagokból készített liba és kacsa ételeket.

    A liba ételek igazi szezonjaősszel, november táján van, mit a Márton-napi népszokások is jeleznek. Az igazi ok a lúd evésre az, hogy a tavasszal kelt liba novemberre éri el ideális állapotát. Ilyenkor már elég húsos, de még nem kemény és zsírossága is ekkor a legjobb.

    liba

    RÁNTOTT CSIRKE KOSÁRBAN

     

    Kifejezetten az étterem részére tanyán, kukoricán nevelt kapirgálós csirkéből készítjük, melyet 90 dkg súlynál vágunk le. Húsa és ízületei a hagyományos tartásnak köszönhetően masszívabb és ízletesebb mint a nagyüzemi társa.

    spec-rantottcsirke
    specialitasok_03

    PÁLINKA SZELEKCIÓ

     

    Országosan egyedülálló a 150 tételt tartalmazó pálinka választékunk, melynek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a legkülönlegesebb gyümölcsökből készített pálinkák világába.

    Vállaljuk pálinkakóstolók rendezését, melynek ideális helyszíne a hangulatos különtermünk.

    HÁZI TÉSZTA

     

    A levesbetét csiga, vagy lúdgége tésztát kézzel készíti részünkre egy 80 éves néni a Hajdú-Bihar megyei Esztár nevű kis faluban. A laskatészta, vagy más néven csuszatészta is saját készítésű kézműves termék.

    specialitasok_04
    specialitasok_05

    Király 100 Gastro Corner Desszertek

     

    Desszertjeinket is csak a legmagasabb minőségi alapanyagokból készítjük. Kizárólag a világszínvonalú VARLHONA csokoládét használjuk süteményeinkhez és kézműves fagylaltjainkhoz.

    A desszertjeinkhez felhasznált tejtermékeket egy családi kis tejfeldolgozóból szerezzük be.

    A házi rétest szakácsaink hagyományos kézzel húzott eljárással készítik. A vendéglő megnyitása óta a népszerűségi listánkat töretlenül a Király 100 Gastro Corner smarni (Túrósmarni eper öntettel) vezeti.