Logo

ESEMÉNYEK

MÁRTON-NAPI LIBA NAPOK

 

1994-ben tartottuk meg először a Márton-napi liba napokat, mely azóta is a legfontosabb esemény az éttermünkben. A hagyományos liba ételek mellett, az erre az alkalomra készített kiegészítők és a vendégeket az étterem bejáratánál gágogó élő liba is fokozza a Márton–napi hangulatot. A kistermelőktől származó hízott libából készített ételek mellett ilyenkor mutatkoznak be a magyarországi borászok az évi borai is. A közhiedelem úgy tartja, hogy „Aki Márton napján libát nem eszik az egész éven át éhezik és aki Márton napján bort nem iszik, az egész évben szomjazik!”

A Márton–napi liba napok idején az asztalfoglalás mindenképpen ajánlatos, mivel ilyenkor még a 180 fős vendéglő befogadó képessége is korlátozott!

OKTOBERFEST

 

Az ősz beköszöntével rendezzük meg a müncheni Oktoberfest hangulatát idéző rendezvényünket. Eredeti, Münchenből hozott Paulaner Oktoberfest sört csapolunk, bajor perecet és faszén parázson csülköt grillezünk, melyhez csak a bajor káposzta dukál. A zenét sramli zenekar adja kik hagyományos bajor ruhát öltenek, csakúgy mint az étterem pincérei. Ezzel teljes a hamisítatlan bajor hangulat.

Kérésre külső helyszínen sátoros Oktoberfest-et is vállalunk 100-tól 1000 fő-ig.

 BORESTEK

 

Minden évben több alkalommal a hazai borokat és borászokat bemutató borvacsorákat rendezünk. Vendégünk volt már többek között Takler Ferenc, Gere Attila, Bock József és Szepsy István is. A magyar borok szélesebb körben történő népszerűsítése mellett igyekszünk olyan a hagyományokra épülő, de mégis kísérletező, modernebb menüt összeállítani, melyben megjelennek a hazai alapanyagok is. Vacsoraestjeinken nem ritka a kukoricán nevelt tanyasi csirke és a mangalica sem.

A foglalásnál figyelembe kell venni, hogy borvacsoráinkat a különtermünkben szoktuk megrendezni maximum 50 fő részvételével!