Logo

SPECIALITÁSAINK

MÁRTON NAPI LIBANAPOK

2020. november 6-21.

LIBÁS ÉTELEINK

Étlapunk egész évben kínál kistermelőktől beszerzett alapanyagokból készített liba és kacsa ételeket.

A liba ételek igazi szezonja ősszel, november táján van, mit a Márton-napi népszokások is jeleznek. Az igazi ok a lúd evésre az, hogy a tavasszal kelt liba novemberre éri el ideális állapotát. Ilyenkor már elég húsos, de még nem kemény és zsírossága is ekkor a legjobb. Libaétel választékunkat lásd az étlapnál!

 

RÁNTOTT CSIRKE KOSÁRBAN

 

Kifejezetten az étterem részére tanyán, kukoricán nevelt kapirgálós csirkéből készítjük, melyet 90 dkg súlynál vágunk le. Húsa és ízületei a hagyományos tartásnak köszönhetően masszívabb és ízletesebb mint a nagyüzemi társa.

PÁLINKA SZELEKCIÓ

 

Országosan egyedülálló a 150 tételt tartalmazó pálinka választékunk, melynek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a legkülönlegesebb gyümölcsökből készített pálinkák világába.

Vállaljuk pálinkakóstolók rendezését, melynek ideális helyszíne a hangulatos különtermünk.

HÁZI TÉSZTA

 

A levesbetét csiga, vagy lúdgége tésztát kézzel készíti részünkre egy 80 éves néni a Hajdú-Bihar megyei Esztár nevű kis faluban. A laskatészta, vagy más néven csuszatészta is saját készítésű kézműves termék.

Király 100 Gastro Corner Desszertek

 

Desszertjeinket is csak a legmagasabb minőségi alapanyagokból készítjük. Kizárólag a világszínvonalú VARLHONA csokoládét használjuk süteményeinkhez és kézműves fagylaltjainkhoz.

A desszertjeinkhez felhasznált tejtermékeket egy családi kis tejfeldolgozóból szerezzük be.

A házi rétest szakácsaink hagyományos kézzel húzott eljárással készítik. A vendéglő megnyitása óta a népszerűségi listánkat töretlenül a Király 100 Gastro Corner smarni (Túrósmarni eper öntettel) vezeti.